PRODAJA VOZIL: Pon. – Pet.: 8.00 – 18.00    Sob.: 8.00 – 12.00   SPREJEM IN IZDAJA VOZIL: Pon. – Pet.: 7.00 – 18.00    Sob.: ZAPRTO

Prodaja 01/7240-143
Servis sprejem in izdaja 01/7240-140

Kontakt

Avto center Šubelj d.o.o.
Zg. Jarše, Preserska cesta 11
1235 Radomlje

DELOVNI ČAS
 
SALON
Pon. – Pet.: 8.00 – 18.00
Sobota: 8.00 – 12.00

SERVIS
Pon. - Pet.: 07.30 - 15.30
Sobota: ZAPRTO

AVTOPRALNICA
Avtomatska
Pon. – Sob.: 8.00 – 20.00
Nedelja: 8.00 – 14.00

Ročna
Pon. – Sob.: 7.00 – 20.00
Nedelja: 8.00 – 14.00

Hyundai Motor napreduje v viziji elektrifikacije s postavitvijo nove tovarne, posvečene električnim vozilom, v Ulsanu, kar nadgrajuje njegovo znamko in dediščino.

24. november 2023

• Hyundai Motor je izvedel slovesnost za postavitev temeljnega kamna nove tovarne za električna vozila (EV) na svojem kompleksu v Ulsanu, kjer je pred več kot 50 leti ustanovitelj podjetja Ju-yung Chung postavil prvo glavno proizvodno bazo.
• Nova tovarna za EV bo gradila na znamki Hyundai Motor, hkrati pa bo postavila temelje za rast podjetja v dobi elektrifikacije.
• Nova tovarna bo zasedla območje veliko 548.000 m2 in ima zmogljivost proizvodnje 200.000 EV-jev letno.
• Približno 2 bilijona KRW (1,53 milijarde dolarjev) bo vloženih v projekt, ki se bo začel v celoti graditi v četrtem četrtletju 2023, s serijsko proizvodnjo, ki se bo začela v prvem četrtletju 2026.
• Ljudem prijazna tovarna bo uporabljala inovativne proizvodne platforme z optimalnimi delovnimi pogoji za varnost in učinkovitost.
• Slovesnost obsega razstavo zgodovine znamke, ki obeležuje več kot pol stoletja zgodovine na Hyundaijevem obratu v Ulsanu.Hyundai Motor Company je danes izvedel slovesnost za postavitev nove tovarne električnih vozil (EV) na svojem kompleksu v Ulsanu, ki velja za srce avtomobilske industrije v Koreji. Nova tovarna, namenjena izključno EV-jem, bo postavila temelje za prihodnjo rast v dobi elektrifikacije, obenem pa bo nadaljevala sanje, ki jih je ustanovitelj podjetja Hyundai Motor zastavil pred več kot pol stoletja.Nova tovarna, namenjena EV-jem, bo človeku osredotočena ustanova z inovativno proizvodno platformo, ki bo zagotavljala optimalno delovno okolje za zaposlene. Nova tovarna bo tudi središče za proizvodnjo mobilnosti Hyundai Motor v dobi elektrifikacije. S to novo tovarno bo kompleks Hyundaijevega obrata v Ulsanu postal osnova za prihodnjo proizvodnjo mobilnosti.

V novi tovarni bo Hyundai Motor aktivno razvijal svojo 56-letno zgodovino znamke, strokovno znanje s področja avtomobilskega poslovanja in tehnološke sposobnosti ter nadaljeval inovacije v korist človeštva v dobi elektrifikacije vozil, osnovane na človeku osredotočenem humanizmu.S slovesnostjo so sodelovali Euisun Chung, izvršni predsednik skupine Hyundai Motor; Jaehoon Chang, predsednik in izvršni direktor podjetja Hyundai Motor Company; in Dong-seock Lee, izvršni podpredsednik, glavni varnostni uradnik in vodja domače proizvodnje pri podjetju Hyundai Motor Company. Slovesnosti so se pridružili tudi ugledni gostje, med njimi župan metropolitanskega mesta Ulsan, Doo-gyeom Kim, in prvi podminister Ministrstva za trgovino, industrijo in energijo, Youngjin Jang.

„Nova tovarna, namenjena EV-jem, v Ulsanu je začetek obetavne prihodnosti za naslednjih 50 let in dobe elektrifikacije. Počaščen sem, da lahko delimo našo vizijo 100-letnega podjetja prav tu,“ je dejal izvršni predsednik Chung. „Prav tako, kot je sanje o izgradnji najboljšega avtomobila v preteklosti naredilo Ulsan za avtomobilsko mesto danes, sem prepričan, da bo Ulsan inovativno mesto mobilnosti, ki bo vodilo v dobo elektrifikacije, začenši z novo tovarno EV.“

„Ni dvoma, da je podjetje Hyundai Motor Company odigralo največjo vlogo pri rasti Ulsana,“ je dejal župan metropolitanskega mesta Ulsan, Doo-gyeom Kim. „Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da skupaj zapolnimo novo prihodnost, v skladu s spremembami v svetovni avtomobilski industriji.“V svojem čestitarskem govoru je prvi podminister Ministrstva za trgovino, industrijo in energijo, Young-jin Jang, dejal: „Verjamem, da bo Hyundai Motor s premišljenimi vlaganji izstopal kot vodilna sila v dobi električnih vozil. Vlada bo prednostno podpirala izboljšanje poslovnega okolja, vključno z drznimi davčnimi spodbudami in odpravo predpisov, ki ovirajo gospodarsko rast.“

Nova tovarna za EV odraža ambicije Hyundai Motorja zagotoviti boljše življenje in nuditi trajnostno mobilnost.

Nova tovarna za EV v Ulsanu sledi viziji ustanovitelja podjetja Hyundai Motor Ju-yung Chunga (1915-2001), ki je verjel, da bo avtomobilska industrija postala temeljni kamen korejskega gospodarstva in podpirala industrijski razvoj države. Pred več kot pol stoletja je izbral Ulsan kot lokacijo, da bi pomagal ustvariti boljši pogled in uresničil mobilnostne sanje Koreje. Nova tovarna za EV bo zdaj gradila na tej dediščini s svetovnim vplivom.

„Imamo največjo moč na svetu, in ta moč so najboljši obrtniki na svetu. Prepričan sem, da bodo zaradi njihove sposobnosti in predanosti korejska vozila, naša vozila, kmalu prevzela svet,“ je zgodovinsko dejal ustanovitelj. Njegova znana izjava je bila reproducirana s pomočjo tehnologije umetne inteligence (AI) in deljena na slovesnosti, kar je dokazovalo humanistični duh Hyundai Motorja in predstavljalo dolgoletno sanjo njegovih zaposlenih, da postanejo globalna avtomobilska velesila.

Začenši kot montažna tovarna leta 1968, se je Hyundaijev obrat v Ulsanu izjemno hitro razširil. Množična proizvodnja prvega edinstvenega modela Hyundai Motorja, Ponija, leta 1975, je demonstrirala neusmiljeno odločenost in neverjeten pogon zaposlenih podjetja, da bi uresničili prvo avtomobil, razvit neodvisno v Južni Koreji. To so dosegli kljub zahtevnemu domačemu okolju in skeptičnosti, s poganjanjem velike sanje o predstavitvi korejskih avtomobilov na svetovnem trgu.

Množična proizvodnja Ponija je bila tudi katalizator za tehnološko neodvisnost, ki je vodila do lokalizacije proizvodnje avtomobilskih delov, kjer je bilo podjetje prej odvisno od tujih trgov. Prav tako je pripeljala do razvoja tehnologije domače proizvodnje avtomobilov.


Poleg tega je prednostno upravljanje s kakovostjo častnega predsednika Mong-Koo Chunga postalo vir preobrazbe Hyundai Motorja v globalno blagovno znamko, ki je lahko pustila svoj pečat na svetovni avtomobilski industriji onkraj Južne Koreje.

Več kot pol stoletja kasneje je Hyundaijev obrat v Ulsanu največja posamezna tovarna na svetu, središče za proizvodnjo končnih vozil podjetja in rojstno mesto korejske avtomobilske industrije.

Človeku osredotočena tovarna EV ohranja humanizem v dobi elektrifikacije

V skladu z humanističnimi cilji ustanovitelja podjetja bo Hyundai Motor nadaljeval svojo vizijo mobilnosti.

FacilityEV bo prva nova tovarna Hyundai Motorja v Koreji v 29 letih, po odprtju tovarne Asan leta 1996. Nova tovarna, namenjena EV-jem, bo vodila dobo elektrifikacije, ponujala izdelke, ki presegajo pričakovanja strank, in krepila domačo industrijsko bazo.

Človeku osredotočene vrednote Hyundai Motorja, ki ljudem omogočajo izkušnjo svobodnega gibanja in si prizadevajo za harmonično sobivanje, niso usmerjene samo na stranke, temveč tudi na zaposlene, ki izdelujejo vozila Hyundai Motor.

Nova tovarna EV v Ulsanu bo opremljena z inovativnimi proizvodnimi zmogljivostmi, ustvarila optimalno delovno okolje za zaposlene in prostor za sobivanje z naravo, predstavila pa se bo kot človeku osredotočena tovarna, ki bo vodila naslednjih 50 let.

„V zadnjih pol stoletja se je Hyundaijev obrat v Ulsanu razvijal, tehniki na proizvodni liniji so se učili, ustvarjali in izzivali nove stvari,“ je dejal Jaehoon Chang, predsednik in izvršni direktor podjetja Hyundai Motor Company. „Vztrajanje dediščine Ulsanovega obrata, ki je velike sanje spremenil v resničnost s pomočjo moči ljudi, bo Hyundai naredil vse, da postane prva premaknjena v dobi elektrifikacije z ponosom in odgovornostjo za ustvarjanje inovacij mobilnosti za ljudi.“Nova tovarna EV podjetja Hyundai Motor v Ulsanu bo del območja velikega 548.000 m2 s zmogljivostjo proizvodnje 200.000 EV-jev letno. V projekt bo vloženih približno 2 bilijona KRW (1,53 milijarde dolarjev), s polno gradnjo, ki se bo začela v zadnjem četrtletju letošnjega leta. Gradnja naj bi bila zaključena leta 2025, serijska proizvodnja vozil pa se bo začela v prvem četrtletju leta 2026. Prvi model, ki bo proizveden v novi tovarni, bo električni SUV iz luksuzne znamke skupine Hyundai Motor, Genesis.

Nova tovarna EV, posvečena v Ulsanu, bo zgrajena na mestu nekdanjega preizkuševalnega poligona podjetja Hyundai Motor, kraja, kjer je podjetje zrlo v prihodnost in oblikovalo inovacije.

Preizkuševalni poligon so prvič uporabljali v 80. letih prejšnjega stoletja, ko se je podjetje aktivno trudilo širiti na tuje trge in razvijati vozila, ki bi lahko prenesla različna terena in zahtevne podnebne razmere po vsem svetu.

Tovarna EV v Ulsanu odraža ambicijo zagotavljanja boljšega življenja in trajnostne mobilnosti v dobi elektrifikacije. Zgrajena na mestu nekdanjega preskuševalnega poligona podjetja Hyundai Motor, kjer so oblikovali inovacije, nova tovarna gradi na dediščini ustanovitelja Ju-yung Chunga (1915-2001), ki je verjel, da bo avtomobilska industrija postala temelj južnokorejskega gospodarstva.

Nova tovarna odraža vizijo človeku prijazne proizvodnje in mobilnosti v dobi elektrifikacije. Hyundai Motor namerava uporabiti inovativno proizvodno platformo, ki jo je razvil Hyundai Motor Group Innovation Center v Singapurju, za zagotovitev varnosti, učinkovitosti in udobja zaposlenih. Tovarna bo uporabljala inteligentne nadzorne sisteme na osnovi umetne inteligence, nizkoogljične gradbene metode za doseganje ogljične nevtralnosti, ter človeku prijazne objekte za varno in učinkovito delo.Pomemben del nove tovarne je tudi okolju prijazen pristop, ki vključuje uporabo sončnih panelov, recikliranih betonskih panelov in oblikovanje prostorov z naravno svetlobo za zmanjšanje utrujenosti zaposlenih.

Slovesnost ob začetku gradnje je vključevala razstavo, ki je obeleževala več kot pol stoletja zgodovine tovarne v Ulsanu, ter nagovore ključnih predstavnikov Hyundai Motorja in lokalnih dostojanstvenikov. Med njimi so bili izvršni predsednik Hyundai Motor Group Euisun Chung, predsednik in izvršni direktor Hyundai Motor Company Jaehoon Chang ter izvršni podpredsednik in glavni varnostni uradnik Hyundai Motor Company Dong-seock Lee.

Nova tovarna EV v Ulsanu je pomemben korak za Hyundai Motor v dobi elektrifikacije, ki sledi ustanoviteljevim sanjam in postavlja podlago za nadaljnjo rast podjetja.


« nazaj na seznam